okt
22
zo
Sterfdag Staf de Clercq
okt 22 hele dag

Jérôme Gustave Théophile (Staf) De Clercq (16 september 1884 – 22 oktober 1942) was een Belgische Nationaal-socialist die leider was van het Vlaamsch Nationaal Verbond.

okt
29
zo
De mars naar Rome
okt 29 hele dag
okt
30
ma
Geboortedag Ernst Herman van Rappard
okt 30 hele dag
Geboortedag Ezra Pound
okt 30 hele dag

Ezra Weston Loomis Pound (30 oktober 1885 – 1 november 1972) was een Amerikaanse dichter, criticus en overtuigd Fascist.

nov
8
wo
Bierhal Putsch
nov 8 hele dag
nov
11
za
Herdenking bierhal putsch
nov 11 hele dag

Zaterdag 11 November zal de RVF Nederland een herdenkingsdag voor de München Putsch van 9 November 1923 organiseren. Op deze dag herdenken wij hen die hun leven hebben opgeofferd voor het ideaal van het nationaal socialisme. Op deze dag staan de gevallenen naast ons in de vreugde van de strijd en in de stilte van de nacht. Hun martelaarschap is een levend voorbeeld voor ons en de boodschap van hun heilige offer zal gehoord worden.

Wij blijven trouw in een tijd waarin onze helden verraden zijn en hun nalatenschap vergeten. Wij strijden voor een nieuw tijdperk. Grootse idealen kunnen enkel bereikt worden door grote offers te brengen. Eens te meer zal het duidelijk worden dat slechts lichamen vergaan; de doden worden de voorbeelden voor de nieuwe dragers van het nationaal socialisme. Met trouw en in stilte zullen wij onze doden herdenken – de doden van alle oorlogen en de doden van onze beweging. Helden sterven niet, maar zullen eeuwig leven!

Waar: Regio Nijmegen

Meer informatie

nov
14
di
Geboortedag Florrie Rost van Tonningen-Heubel
nov 14 hele dag
nov
16
do
Geboortedag Sir Oswald Mosley
nov 16 hele dag
nov
30
do
Geboortedag Henk Feldmeijer
nov 30 hele dag
Oprichting Algemeene SS-Vlaanderen
nov 30 hele dag