aug
19
za
Vlaamse Volksbeweging – Kattenfeesten
aug 19 @ 3:00 pm

Programma:

Zaterdag 19 augustus 2017 vanaf 15u vindt de 16de editie van ons dorpsfeest, “de Kattenfeesten” plaats. Op het marktplein zorgen vele Meerhoutse verenigingen opnieuw voor de nodige smaakmakers en dorstlessers.
Vlaamse Volksbeweging – Pallieters Kempen zou het bijzonder op prijs stellen u te mogen begroeten in hun tent met de typische “Hagelandse wijn” en het ambachtelijk gebrouwen bier “Vlaamsche Leeuw”.

Ook nu weer kan jong en oud volop genieten van straattheater en randanimatie. Er is voor elk wat wils, waarbij ook eigen muzikaal talent zijn kunnen mag tonen.

Meer informatie

aug
21
ma
FvD – FVD Summer Academy 2017
aug 21 – aug 24 hele dag

Meld je nu aan! De FVD Summer Academy vindt plaats van 21 tot 24 augustus op een prachtig kasteel in Limburg. Drie dagen lang word je getrakteerd op inspirerende lezingen door docenten van internationale naam en faam zoals Douglas Murray en Joshua Mitchell, interactieve opdrachten, diners en sportactiviteiten. Geef je op, vóór 10 juli, door een CV en motivatiebrief te sturen naar: zomerschool@fvd.nl. Kosten: € 150,- p.p. Periode: 21 – 24 augustus 2017 Leeftijd: 18-30 jaar Aantal plaatsen: 30

Meer informatie

aug
25
vr
Sterfdag Friedrich Nietzsche
aug 25 hele dag
aug
26
za
Vlaamse Volksbeweging – De Gentse arbeidersbeweging
aug 26 hele dag

Vertelwandeling over de Gentse arbeidersbeweging met hier en daar een Daensaccent.
Gids = Joost Vandommele, bestuurslid en gediplomeerd stadsgids.

Meer informatie

RVF – Demonstratie “Vrijheid voor nationalisten”
aug 26 @ 2:00 pm

MANIFESTATIE VOOR ONZE POLITIEKE GEVANGENEN: VRIJHEID VOOR ALLE NATIONALISTEN!

14:00 NIJMEGEN CS

In de maand augustus zal de RVF wederom de straten op gaan om steun en solidariteit te betuigen aan onze politieke gevangenen. Wij eisen de onmiddellijke invrijheidstelling voor alle nationalisten, die om politieke redenen gevangen zitten!

Daarom roepen wij alle kameraden op om naar onze manifestatie te komen en gezamenlijk met ons een duidelijk statement tegen de repressie te maken!

Onze solidariteit gaat uit naar kameraden zoals:

Horst Mahler, die na een reeks showprocessen tot meer dan 12 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld enkel vanwege het uiten van zijn dissidente mening. Omdat hij twee derde van zijn straf inmiddels had uitgezeten, werd hij conform het Duitse recht geschorst en in vrijheid gesteld. Ondanks zijn slechte gezondheid werd hij eind april op dubieuze gronden gesommeerd om terug naar de gevangenis te keren, om daar het resterende deel van zijn straf alsnog uit te zitten. Het is duidelijk dat deze uitzonderlijke maatregelen van justitie louter politiek gemotiveerd zijn. Momenteel is Horst Mahler vanuit Hongarije naar Duitsland uitgeleverd. Een verzoek voor politiek asiel bij Victor Orban mocht niet baten. Vrijheid voor Horst Mahler! Gedachten zijn vrij!

Gary Yarbrough, die in de Verenigde Staten van Amerika ten onrechte een gevangenisstraf van 30 jaar uit zit. Hoewel hij strikt gezien de wet overtreden heeft, staat deze straf buiten alle proporties voor de delicten waarvoor hij veroordeeld is. Gary zou in 2014 onder borgtocht vrij gelaten worden, maar dit werd op grond van zeer omstreden redenen op het allerlaatste moment ingetrokken. Rechtsgelijkheid ook voor nationalisten! Vrijheid voor Yarbrough!

Josué Estebanez de la Hija, die geconfronteerd met een grote overmacht van gewapende antifascisten zijn leven probeerde te verdedigen. Hierbij kwam één van zijn aanvallers om het leven. Ondanks dat er overduidelijk sprake was van zelfverdediging, veroordeelde het Spaanse gerecht Josué tot 26 jaar gevangenisstraf. Momenteel zit hij onder een uiterst streng regime in het Spaanse gevang. Zelfverdediging is geen misdaad!

Deze gevallen staan niet op zichzelf, in heel Europa worden nationalisten stelselmatig onderworpen aan politieke repressie en buitensporige straffen. Wij zullen onze politieke gevangenen nooit vergeten en tegen dit onrecht blijven strijden! MORGEN KUN JIJ DE VOLGENDE ZIJN! KOM DAAROM OOK EN SLUIT JE AAN BIJ ONZE MANIFESTATIE!

VRIJHEID VOOR ALLE NATIONALISTEN!

Meer informatie

Voorpost – Zang- en kameraadschapavond
aug 26 @ 7:30 pm

Jaarlijks organiseert Voorpost op de vooravond van de IJzerwake een zang- en kameraadschapavond. Kom dus mee de batterijen opladen en smeer de stembanden!
Vorig jaar mochten we maar liefst ruim 150 deelnemers verwelkomen.

19u30 deuren open voor de zangavond.
20u30 aanvang zangavond
23u00 einde zangavond
1u30 cafetaria sluit

Meer informatie

aug
27
zo
Sterfdag Otto Strasser
aug 27 hele dag
Vlaamse Volksbeweging – Op eigen kracht naar Vlaamse macht
aug 27 hele dag

Programma:
16de IJzerwake

Georganiseerd door:
VVB Dilbeek

Locatie:
Gebroeders van Raemdonck
Monument Steenstraete
8904 Zuidschote

Meer informatie

sep
1
vr
Vlaamse Volksbeweging – Zomer
sep 1 hele dag
sep
3
zo
Vlaamse Volksbeweging – Een gordel om van te houden
sep 3 hele dag

Programma:

Marnixring, Davidsfonds en VVB Dilbeek steken opnieuw de hoofden bij elkaar om op zondag 03 september 2017 en alternatieve Gordel te organiseren.
In 2013 werd de klassieke Gordel opgeheven en vervangen door het Gordelfestival. Het Gordelfestival heeft een minder uitgesproken politiek karakter wat onze Vlaamse gemeenschap rond Brussel niet te goede komt en het probleem in de Rand veel minder in de kijker stelt.
Daarom willen wij met onze Vlaamsvoelende Dilbeekse verenigingen opnieuw een Alternatieve Gordel organiseren.
Noteer deze datum alvast in je agenda!
Meer info kom je zeker te weten via de media of andere infokanalen.

Meer informatie