TRIARII is een muzikaal eenmansproject van Christian Erdmann. Deze Berlijner maakt muziek die te beschrijven valt als militairistisch-industrieel, met hier en daar een neoklassiek of zelfs een pop geluid. Over het algemeen is het muziek met een ferme, oorlogsachtige stemming. Een moderne interpretatie van de marsmuziek van weleer.

De naam “TRIARII” komt uit het Latijn, en verwijst naar de derde linie van de infanterie in het Romeinse leger, de eenheden die werden ingezet als alles verloren leek en men moest hergroeperen. Het terugvallen op de triarii werd gezien als een wanhoopsdaad, en de uitdrukking “ad triarios rediisse” (terugvallen op de triarii) werd een bekend Romeins gezegde om aan te geven dat men zich in een wanhopige situatie bevond.

Het project is gestart in 2003, en ondertussen zijn er een aantal LP’s en EP’s verschenen:

EXILE – cd

W.A.R. – 7inch

Muse In Arms – cd

We Are One – 7inch

Piece Heroique – cd

Imperivm – 7inch

ars militaria – cd

Triumph – 7inch

De kwaliteit van de muziek is wisselend, maar er zitten een paar pareltjes tussen. Net als veel moderne muziek is het een gemis dat de verschillende “instrumenten” uit een computer komen, en niet uit werkelijke instrumenten. Maar het talent van de maker maakt veel goed.
Hieronder is een nummer opgenomen dat live te beluisteren valt, daaronder is een mix van verschillende nummers van te downloaden als zipbestand.
En bezoek de website van TRIARII.

Download (zip)

One Response

Comments are closed.