Neem de moderne wereld waarin we leven eens in ogenschouw door te kijken naar recent nieuws:

Verklaar de moderne wereld oorlog

De Romeinse republiek ontstond toen een woedende massa uit de stad opstond tegen de laatste koning nadat hij Lucretia verkrachtte. Elke dag van de week is één van ons getuige van een daad die op zichzelf revolutie en het omverwerpen van de staat rechtvaardigt. Het schrikbeeld dat Francis Parker Yockey schetste in zijn essay “de wereld in vlammen” is niet uitgekomen, we leven tegenwoordig in een heel ander soort hel,

Maar de meeste van ons doen niets. Als we echt lef hebben, maken we online wat scherpe opmerkingen, gewoonlijk onder een pseudoniem. Een teleurstellende kleine minderheid van ons geeft financiële steun aan organisaties of online media waarmee we het eens zijn. En de straat opgaan doen we al helemaal niet, we hangen de verraders niet op aan lantaarnpalen, we komen niet in verzet zoals onze voorouders dat zouden hebben gedaan.

En we zijn allemaal verantwoordelijk, in ieder geval tot op zekere hoogte. We maken allemaal de keuze dat vandaag niet de dag is dat we de straat op gaan, dat we een knieval maken en onze weerstand in ‘beschaafde’ banen leiden. Onze baan, onze familie, onze reputatie en onze fysieke veiligheid vinden we belangrijker. Tenzij je geen belasting betaald, helemaal buiten de rechtsorde leeft of op een andere manier directe oorlog aan het voeren bent, draag je objectief gezien bij aan het in stand houden en verder uitbreiden van het huidige systeem, ongeacht alle radicale gedachten die je hebt.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Sommigen van hen worden gevangen gezet, andere worden onterfd door hun familie, in elkaar geslagen door antifa of ontslagen van hun werk. Maar geen van hen is politiek succesvol in de zin van het opbouwen van een beweging die werkelijk macht heeft en beleidsbepalend is. sommigen doen meer kwaad dan goed, andere laten hun gedachtegoed helemaal varen, gedesillusioneerd als ze zijn door het gebrek aan vorderingen.

Maar politiek is de kunst van mogelijkheden, en het einddoel van elke ideologische beweging is het verwerven van macht, het veranderen van cultuur, en hopelijk het winnen van een staat.

Politiek moet niet draaien om persoonlijke doelen, het gaat er om een wereld te bouwen waarin we willen leven. Als activisme alleen dient om een gevoel van eigenwaarde te hebben of anderen het leven zuur te maken, dan kun je net zo goed antifa worden. Dus de vraag is: menen we het echt?
Het gaat niet om de meningen van een stel linkse flikkers, het gaat niet om de leugenachtigheid van de Joden, het gaat niet om de barbaarsheid van modderbruine immigranten, het gaat om ons. Onze naasten, ons volk, onze taal, ons land, onze cultuur en onze oproep waarin alles besloten ligt dat we te zeggen hebben over de tijd waarin we leven:

Verklaar de moderne wereld oorlog!

One Response

Comments are closed.