Fascisme voor beginners

Fascisme wordt vandaag de dag slecht begrepen, de meeste mensen gebruiken het als een woord dat alleen maar aangeeft dat ze het ergens niet mee eens zijn. f101, oftewel fascism 101 is een educatief youtube kanaal over het fascistische wereldbeeld, waar ook plaats is voor contemporaine wereldkritiek en commentaar vanuit fascistisch oogpunt. Het kanaal is in het leven geroepen door een aantal mensen die ook achter ironmarch zitten.

Het kanaal is aangemerkt als educatief, maar valt zeker ook in de categorie nieuws en politiek, maar het voornaamste doel van het kanaal is om educatief te zijn.

Vooralsnog is het niet verboden om mensen waar dan ook ter wereld uit te leggen wat Fascisme en Nazisme inhouden, en het is (nog) niet verboden om te erkennen dat dit een wereldbeeld is dat bestaat. 

Vandaag de dag wordt nog steeds aan scholen en universiteiten over de hele wereld wordt onderwijs gegeven over Fascisme. Het probleem met veel onderwijs dat over Fascisme wordt gegeven is dat het de vijanden van het Fascistisch wereldbeeld zijn die uitleggen wat het is. Dit kanaal biedt uitleg over Fascisme door fascisten.

Maar een propagandakanaal is het niet. Er wordt simpelweg gedegen uitleg gegeven over het Fascistisch denken en de plaats die het in de wereld had, heeft en zal hebben. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

f101

Share

5 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.